Hvetebaserte glutenfrie nattverdsoblater. Disse nattverdsoblatene er bakt på kun hvete og vann. Oblatene har et gluteninnhold på under 20ppm, noe som tilsvarer under 0,0020%. Disse oblatene tilfredsstiller kravet på å bli kalt glutenfrie, da de har et gluteninnhold på under 20ppm.

Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

TA KONTAKT

Glutenfrie nattverdsoblater med kors, bakt på hvete og vann.
Pakke på 250 stk, 29mm

KJØP

Glutenfrie nattverdsoblater med kors, bakt på hvete og vann.
Pakke på 650 stk, 29mm

KJØP

Hva skal til for at nattverdsoblater kan defineres som glutenfrie?

Glutenfrie Nattverdsoblater må lages i tråd med «canon law» (til den Katolske Kirke) som sier at brødet/oblatet skal inneholde gluten. Etter mange forespørsler og en god del leting har vi funnet frem til en leverandør som oppfyller de krav som er satt i Den Norske Kirke. Oblatene er glutenfrie (under 20ppm=0,002% gluten) og bakt på kun hvete og vann. De har et gluteninnhold under 20ppm som fra et medisinsk synspunkt, anses som glutenfritt, men de er fortsatt laget i tråd med «canon law».

Det er kun en mølle som leverer rent glutenfritt mel av hvete i Europa. Denne møllen ligger i Frankrike. Derfor er de glutenfrie oblatene en god del dyrere enn de med gluten. Oblater som kalles «low gluten» har et innhold på mindre enn 20 % gluten. Dette er som regel alt for mye gluten for de med Cøliaki. Siden vår produsent av glutenfrie oblater må levere prøver av deigen til analyse for hver produksjon, kan vi forsikre om at alle oblatene har et gluteninnhold på under 20ppm, 0,002%. Produksjonen foregår i en egen steril bakekjede, så de ikke kommer i kontakt med oblater som inneholder gluten. Vår leverandør er godkjent av

Cøliaki forbundene i USA, Canada og Australia og er godkjent eksportør av glutenfrie oblater til disse landene samt at de leverer til de fleste Europeiske land.